22 feb 2013

huishoudtips (update)

nieuwe tips over de huishoudtips zal ik hier bij toevoegen om niet steeds een nieuw bericht te hoeven openen in verband dat het niet altijd veel tekst zal zijn. dus hou dit bericht af en toe in de gaten.

heb je ook wel eens last dat je vuilnisbak nare geurtjes verspreid. strooi er een beetje goedkope kattenbakgrit in en de nare geurtjes zullen na een poosje vanzelf verdwijnen.

hou je er ook van dat je wasgoed altijd lekker ruikt. als je een droger gebruikt, heb je vast van die heerlijke geurdoekjes tussen je wasgoed tijdens het drogen. die geurdoekjes zijn vaak met 1 of 2 keer gebruiken al geurloos. wat je ook kunt doen is een theedoek pakken en die met je favoriete wasverzachter insmeren. laat de theedoek goed drogen en je doet hem in je droger en je kunt de theedoek tot wel 20 keer gebruiken. en je wasgoed ruikt heerlijk!

RVS (roestvrijstaal) in de keuken is erg mooi. maar laat vaak strepen achter na het schoonmaken. een goede tip om het streeploos achter te laten. gebruik een kleine plantenspuit en vul die met water en een klein scheutje glansspoelmiddel wat je voor je vaatwasser gebruikt. spuit het op het rvs en droog na met een theedoek of keukenpapier en de strepen zijn weg.

soms heb je wel eens soep of sausjes over die je in wilt vriezen. gebruik dan schilderstape op je bakjes en schrijf daar op wat de inhoud is van het bakje. schilderstape kan goed tegen lage temperaturen, blijft goed zitten. en tijdens de afwas is de schilderstape makkelijk te verwijderen en laat geen lijmresten achter.

geurtjes in de wasmachine is erg vervelend. draai je wasmaschine 1 keer in de 2 maanden eens op negentig graden, doe er een scheut schoonmaakazijn in en je wasmaschine is weer lekker fris. schoonmaakazijn is niet zo duur en prima als vervanging te gebruiken als bijv. wasmiddel met bleek erin.

heb je een vlekje op een gestuukte muur, gebruik dan een gummetje om het te verwijderen. je hebt dan geen water en schoonmaakmiddelen nodig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten