23 feb 2013

lichaamelijke verzorging

  • heb je wel eens last van vieze nagels als je bijvoorbeeld in de tuin hebt gewerkt en je krijgt ze bijna niet meer schoon. gebruik dan een schijfje citroen. smeer zachtjes je nagels er mee in, even laten inwerken, en ze zijn zo goed als schoon weer. en de nagelriemen voelen ook nog soepel aan.

  • het is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig om met je kinderen te verfen. leuke schilderijtjes maken voor opa of oma. nadat het verfen klaar is zitten de handjes lekker onder de verf. geen probleem. pak wat boter en laat ze de handen met de boter goed insmeren. daarna even met water een zeep naspoelen, schoon zijn de handjes weer.

  • een splinter, heel vervelend als je ze er niet uit krijgt. je kan er een eeltpleister op doen en een dagje laten zitten. als het goed is komt de splinter vanzelf naar boven als je de pleister weer verwijdert.

  • heb je ook last van eelt op je voeten of handen. sinaasappelschil schijnt goed te helpen om de huid zachter te maken. wrijf zachtjes met de sinaasappelschil over de eeltplekken. herhaal dit elke dag even.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten